8.6.09

Gilakan Kau


Assalamualaikum...Tidak semua perkataan mampu menterjemahkan apa yang kita rasa,apa yang kita mahu bahkan apakah yang kita mimpikan..setiap sendu kata itu hanyalah putaran dunia yang silih berganti yang tidak akan memberikan kita jalan yang semudah jalan ke neraka..kita terlalu sinis mendidik diri mengejar kealpaan membiarkan lidah berbicara sendirian tanpa penjaganya..gilakan kau mungkin jalan pintasnya jika ada yang tertahan dari berdosa...aku dan kita ada persamaan kata yang nyata..

semua gila...sapa yang gila plak ni.. tak ada siapa yang gila cuma minggu yang menggilakan..dah la tengahari kepanasan,malam pun panas jugak..ditambah plak ramai yang kawin cuti sekolah ni..rasanya tetiap hari aku gi kenduri,ari ni pun aku pegi..memandu pun ada hal jugak,bersepah kereta atas jalan..x reti nak duduk kat rumah diam2 ke..lepas tu tak bleh log blog la..yahoo pun x leh log..nak check email pun susah..kena dengar budak2 nangis tiap2 hari..bateri kereta tercabut..bateri hnset pun korn..tersuka plak awek orang..bla..bla..bla..(merungut nampak)

Aku bukan merungut..saja nak terasa membebel kat sini...mesti korang tak suka kalau aku merungut pasal hidup aku kat sini..mungkin jugak aku tak suka korang buat benda sama..kalau nak lepaskan tension pun kena la berpada pada..maki hamun tak ingat dunia...korang punya blog korang punya hal..ape kisah..tapi aku kisah sangat,takut korang terdidik dan terbiasa berakhlak sebegitu..nanti kat luar pun jadi terbiasa...aku pun dulu berblog pun maki orang jugak..tapi macam tak ada faedah..buang masa je..maka jadilah yang lebih baik..ok la saja je nak santai dengan korang..aku nak rehat kjap...

6 comments:

lionteen said...

aaaa...
sk awek org?
bhaye ni..hehe

mae said...

to lionteen
tersuke je..takpe..

Along Arman said...

tersuka awek orang?
sape tu mae..
tersuka takpe..
jangan tercinta sudah la.
kes naya tuh..
pe² pun sabar..
along pun ngah panas hati jugak nie..

mae said...

to along..
x de ape2 la along...just suke je..
tmpat bermanja kot...

along mrah kat sape ni?
bwak2 bsabar..

~Cinta Cukulet~ said...

betul tu, walaupun blog tempat utk meluah perasaan tapi bukan bermakna kita boleh maki hamun sesuka hati, jagalah akhlak walau dimana pun kita sebab Tuhan itu Maha Melihat apa yg kita kerjakan :)

Web designer India said...

really amazing post.. nice images.