10.6.09

Cerita Yang Hilang

Assalamualaikum...Rintik2 hujan masih kedengaran..masih melagukan irama alam yang menenangkan ... dan aku masih lagi mendengar tangisan bak helai tawa semalam...dan tetap masih mengingati dari mana datang sayang itu..semua itu cerita hidup kita..kita yang menulis setiap rangkap..setiap nokhtah dan pengakhirannya..tetapi ketentuan bukan milik kita..walaupun sekuat mana kita ingin memadamkan sesuatu rangkap..ia akan masih di situ..masih menjadi cerita kita dan mungkin menjadi cerita yang hilang...

tak ada apa pun yang hilang...cuma nak ingat balik apa yang pernah aku belajar dulu..rugi plak rasanya kalau tinggalkan penat lelah nak blajar benda2 macam ni..aku suka mengedit video dulu..tiap2 hari dok study bedaah ni,sampai tak tido malam..pagi baru aku tidur(aku ponteng kelas ke ni?)bukan ponteng..x menghadiri kelas je..dah 3 tahun rasanye aku x edit video..terlintas plak nak edit.. lpas ambik video orang kawin hari tu..takkan nak kosang je..kena la edit buat sedapkan mata memandang..terkial2 jugak aku nak ingat balik..nasib baik la aku x nyanyuk lagi...

macam2 sofware ada nak edit video ni..tapi aku pling berminat..combustion..dia punya ciri2 memang best..boleh buat effect api,air,kabus..boleh paint..adjust color..keying..dan yang seadanya..dan pasal ni la jugak kepala aku retak dok pikir cara ia berfungsi..bersungguh sungguh aku belajar akhirnya aku berjaya..berjaya dapat basic je(merendah diri)..

kat bawah ni adalah hasil yang ringkas untuk kembalikan ingatan aku..malas nak ltak pnjang2 takut korang terpegun plak..fail kecik je..nak tunggu dia upload bukan main lama..internet 2..3..menjak ni makin slow skit..wayar dalam laut terputus plak ke?tu pasal aku lambat nak lawati korang(alasan yang kukuh)ok la..layan..7 second movie..




video

4 comments:

ファラ 'aqila said...

comelnye leh wat macamni...

~Cinta Cukulet~ said...

hhuhu...bleh buat income nih..hehe

mae said...

to aqila..
mmg comel..jngan smpai terhang otak..

to cinta cukelat..
nnti ada pluang..

hosting india said...

i would like to comment here.