3.8.09

Masih Lagi Tunangan

Assalamualaikum...seperti tarikh 1 ogos 2009 satu majlis pertunangan telah selamat diadakan bagi mengikat satu perjanjian untuk satu perkongsian hidup yang tidak ada tarikhnya lagi katanya..pertunangan adik aku yang paling sulung iaitu faizah dengan adnan..majlis adalah serba sederhana dan yang mana perlu sahaja katanya..baru aku faham sekarang sederhana tu macam mana..memang kalau perempuan kata sederhana memang menggerunkan...lupakan kisah gerun..berbalik pada calon2..dua2 adalah cikgu..dari keturunan upsi..daerah kelahiran tanah merah vs pasir puteh..tak jauh sangat...memang best jodoh family aku..semuanya orang kelantan..bermula ngan abag aku...tnh mrah vs tnh mrh..akak aku sulung dan no2..tnh mrh vs tnh mrh jgak..akak aku no3..tnh mrah vs kota bharu..akak aku no4..tnh mrh vs kuala krai..aku anak ke 6 msih lgi x dipinang..



Aku tak tahu nak cerita apa pasal bertunang..semua macam sama je...yang aku tahu hari tu no plate kereta aku hilang..terjatuh atau dijatuhkan..memang terhangin jugak pasal aku nak pegi beli ais...dengan semangat yang kental aku teruskan pergi tanpa memikirkan undang2 jalan raya pasal undang2 itu semakin hari semakin banyak...tapi accident semacam masih banyak lagi..lepas ni kena pakai helmet plak kot drive kereta..tersasar sikit dari cerita asal..berbalik kepada tunangan...

watak utama dalam majlis ni..selepas proses penyarungan cincin oleh mak bapak..sekeping je gambar pasal aku dalam mod kemalasan..zzzzzzzz(tertido plak)

5 comments:

wawa said...

sng nk blk ry kalo sama2 klate hehe

lionteen said...

wah..
bhagia..

J@J@ / Bini The Rock said...

kamu kena cari mek qlate juga la ekk mae....senang nak balik raya!
hehehhe

mae said...

to wawa..
..itu yg kita cari..

to lionteen
..berbahagia semuanya hendaknya..

to jaja
..macam tu rasanya..ingat dah dapat..tlepas plak..laen hari kita cari..

Website Developer India said...

this is really great post.