19.5.09

Penakut

Assalamualaikum...penakut,terlalu dekat perkataan ini dalam seharian hidup kita..mahu tak mahu perasaan ini tetap ada dalam diri kita walaupun kita digelar pendekar kundur(berani gila ni)...terdapat perilaku2 khas yang mengagalkan kita mempunyai perasaan ini iaitu bila kita gila(aku ada jumpa orang gila penakut..takut nak mandi)orang waras pun ada yang takut nak mandi...

apa natijahnya aku bercerita pasal penakut ni..mungkin suasana global sekarang lebih berkisar mengenai penakut atau takut..mungkin anda tertanya-tanya apa kaitan gambar nun di atas sana dengan penakut...al-kisahnya..aku mungkin jadi takut bila tuan punya badan akan melempang aku kerana keberanian aku mengedit gambarnya sebegini rupa(saje nak makeover..terlebih sudah)

mungkin kita boleh pergi lebih jauh dengan isu semasa..mungkin anda dapat mengenali ketakutan anda...takut selsema babi(jangan jumpa babi)...takut kena ragut(bawak bodyguard)..takut mat rempit(i like mat rempit)..takut pilihanraya(x yah jadi pm la)...nnti anda boleh tambah secukup rasa..

mungkin kita boleh pergi atau datang lebih dekat dengan perilaku penakut atau takut dalam seharian kita..kejadian2 yang biasa kita dengar atau alami..calon2nya adalah..

...bukannya aku takut cuma x berani je
...isteri-isteri takut suami
...saya takut semua hantu kat sini
...berani kerana benar takut kerana salah
...aku kalau hantu x takut kat aku dah lama aku berani
...

nnti korang tambah..aku tak ada idea..in the end

12 comments:

joegrimjow said...

hantu takut kat manusia
fkta

Dayu said...

skrg ni paling takut kalau ilang keje
nak membina keluarga baru ni
kena lah ada keje tetap
kena ada pendapatan tetap

Framestone said...

aku cam berkenan je kat entry nie.. nnt aku akan tokok tambahkan if aku de masa nnt kat blog ku

Framestone said...

out of topic--> potong kple ape tue ek he..23x

mmg xterkawal pun.. tang tempat2 cam tue leh la kawal... tp tang tempt yg xde org nk kawal tue cam mne pulak ek...

bg aku la kan.. if nk wat maksiat pun jgn la sampai wat dgn suami org ke?? bertukar2 pasangan ke..sampai ngandung ke... ade otak fikir sendiri la kan.. klu x xde guna org wat kondom n pil peracang...

mae said...

to joegrimjow
good fact..yg peliknye manusia yang lbih2 plak penakutnya..segan kot kat hantu tu..muka semacam je..

to dayu
bakal pengantin baru ni..kalau hilang keje cam ne nak kawin kan...antara top list takut

to framestone
bagus la kalu bkenan fs..topik ni pnting untuk ksihatan kita..bnyak bnda yg bsangkut dngan takut ni..

mimi said...

takut...

berbeza spt pendapat sesorang..

saya pn penakut juga..iaitu bila target gagal dicapai..penakut atas kegagalan diri sendiri..

TokNabe said...

Ada ore takut nak make, takut gemok.

mae said...

to mimi
jangan takut untuk gagal..
kerana kejayaan selepas gagal adalah lebih bermakna..

to toknabe
susah ni tok kalu takut nak make...
terbabtut pmbesaran..haha

puteri said...

tingt cte (ape tah) yg brain scan topi ajaib tu, "bukan aku tak takut bini, bini tak tkut aku"

ha.ha

mae said...

to puteri
tak tengok lagi la cerita tu..
tapi takut bini cam best je..haha

puteri said...

he.he..
kite br tgk cite tu klmrn..
kt youtube je. jom3.. best gak wlau cm xlogik.. hu.hu

Web designer India said...

this is amazing post.. images are wonderful.