21.5.09

Aku Nak Kawin

Assalamualaikum...aku nak kawin..mungkin itulah bait ungkapan yang keluar dari mulut bakal pengantin ini(memandai je aku) dan tak mungkin bait itu aku yang ungkapkan buat masa sekarang kerana aku masih muda(tak sedar diri)...masih terpesona dengan zaman remaja(memang tak sedar diri ni)...

rajinnya aku menaip pasal kawin..saje je nak cari mood kawin..sambil tu nak ucap selamat pengantin baru pada yang empunya badan..semoga berkekalan ke anak cucu(kebiasaan)...dan tiada ingin terlupa pada bloggers yang gatal nak kawin jugak..terutama pada dayu..berwawasan tinggi ni..siap ada list nak jadi isteri soleha..anak pun dah bagi cita2...jangan plak lepas ni sibuk memanjang je..aktiviti berumahtangga...framestone apa cerita..dengar2 nak bukak 4 cawangan...dah ada cawangan baru ke?along bila lagi ni..x sabar nak makan nasi minyak ganu...sape lagi..lionteen yang tak sabar2 nak kawin..asyik buat puding jagung je..ape cerita?...budak kampung tak nak kawin lagi kot..asyik lipat kertas je..siap bagi ajaran sesat lagi...ajar buat rama2..tuptup jadi lipas....nad plak kena kawin awal ni..asyik kena skodeng dek eu je...dan buat lain2 bloggers..selamat kawin..

pada teman2 di alam nyata aku...yang nak bertunang tu selamat bertunang..yang nak kawin selamat sudah..yang tak jadi@pelamin anganku musnah tu..bawak2 bersabar..masih ada yang sayang..bunga bukan sekuntum,kumbang bukan seekor...ulat gongok masih banyak..turn aku kawin lambat lagi..aku tengah tunggu orang datang meminang je ni..lain tahun aku kawin..kasi korang dulu..semoga semua selamat..

14 comments:

puteri said...

kakak sy nk kwen bln dpn. jmput lah dtg ke kdh.. he.he.. meh almt, nnt sy pos kad =)

milimilo said...

kawin tu permulaan 1 kehidupan yg baru..smoga berjaya diuruskan dgn baik ;)

beautyinsilence said...

aku p0n nk kawin lg 5 bln tp 1 persiapan pn x wat lg...(x xcited ker aku?) huhh..

mae said...

to puteri
terima kasih..

to milimilo
bisa diuruskan..yang penting kerjasama..

to beautyinsilence
bukan susah sngat nak prepa kwin..2 blan lgi pun smpat(cam biase kwin plak aku)

lionteen said...

haha..
slagi puding jgung xabish jual..
xleh la kawen..
haha..
nnti sp2 kawen.hdiahnye pudng jgung je..
haha

kuIna LadyInRed said...

tajuk yg sempak & buat aku terpedaya.. membaca sehingga bait2 terakhir.

merahitujambu said...

sume rg nk kwin..
jodoh lom sampai..nnt dh sampai seru..ape lgi..kenduri besa..lalalala~

mae said...

to lionteen
tuan puding dah sampai..
promote skit puding tu..haha

to kulna
akhirnya kulna terpedaya..

to merahitujambu
tak lama lagi tu..

Iznie said...

hehe....

ingatkan betul dah nak kawin akak nieh..tapi takpe..
semoga selamat.....kawin!

jangan sampai iznie langkah bendul sudah....iznie 10 tahun lagi...hehehe (pandai2 jer....)

mae said...

to iznie
abang bukan akak la adik...
walaupun abang berambut panjang ikal mayang tapi abang ni lelaki sejati..(kesilapan teknikal adik ni)..haha

dilangkah bendul pun takpe..nak buat macam mane dah jodoh..

ay0ng said...

selamat penganting baru...

hehehehehe

Iznie said...

hah??? slap ka.... adoih...sorry la encik....

mmg teknikal sungguh..sadis tol...
sori lol....
huhu

tue la..akak err...abang letak banyak sgt gambar pompuan kat blog nieh..hehe

sori...*sengaja....hehe

mae said...

to ayong
semoga masin mulut ayong nanti...

to iznie
tertipu jugak akhirnya..
next entry nak letak muka laki plak..tuan punya blog..

hosting india said...

this is really nice one.