31.1.08

Brush Technology-video anda

teknologi berus yang terkini...

bila ada berus ni kat kedai...kita x yah pening2 nak buat mapping..nak kena ambik gambar..ambik video..lpas tu kena edit kat dlm computer...guna berus ni x yah pakai computer....

tarikh video ni 2005 lagi...tapi aku baru tngok..mesti korang ada yang belum tengok...kena blajar nak guna berus ni.....

video

nampak mudah je nak guna..nnti bleh cari kat kedai penyapu...harga dia aku x tau....kalu korang jumpe...bagi tau aku harga dia...nnti aku nak beli jugak..

Berhati-Hati Bila Berjalan-video anda

hari ni aku nak letakkan video yang aku sendiri x bleh tengok....

kawan aku due yng bagi ptang tadi...mmg dia nak aku koma tngok benda ni....skang aku nak bagi korang koma plak....yang ada masalah jantung ke..hati ke..toksah tengok...

aku x bertanggungjawab...mak bapak korang yng bertanggungjawab....

video

lpas tengok video ni mesti rasa lega....semua benda dah lepas...tu bahayanye ada cctv....semua benda nak kena ambik....

28.1.08

Kitchen Cabinet For You- interior design

Assalamualaikum..slamat petang..topik kali ni pling aku suke...pasal interior...
Topik interior yng pertama aku nak msukkan kali ni adalah pasal kitchen.....
semua orang nak dpur yng lawa...smpaikan rasenya nak tido kat dpur je....
kat bwah ni ada contoh design yng lawa2 untuk tatapan anda...pilih yng mana berkenan di ati...nnti bagitau ..aku buatkan...haha..mcam pndai je menukang...dlm compter bleh la...

kalau anda ni jenis yang tak nak pikir sangat..boleh beli yang dah siap terus...macam kai ikea...bagi anda yang pikir sangat pasal dapur anda tu..boleh jugak dapatkan design dari kilang ke..rumah sape2 ke..yang anda pikir menarik..lepas tu ubah mengikut kesesuaian..untuk mengubah atau design sendiri kabinet dapur anda sendiri...banyak benda anda kena tahu dan ambik tahu...




Perkara pertama anda kena buat2 pikir adalah kosnya...berape banyak anda nak perabih duit untuk dapur idaman...lepas tu kena tengok keluasan dapur anda...kalau dapur kecik..anda kenalah pilih warna finishing yang cerah skit...baru nampak macam padang bola..kalau dapur anda besar sangat...tak susah sangat nak pikir..pikir nak tambah kos je la....



Apabila ruang dah ada..tengok susunan yang sesuai...kat mana anda nak masak...kat mana anda nak letak peralatan elektrik,sink dan perkakas lain..biar susunan ni sesuai dan anda selesa semasa anda di dapur..ruang yang mane anda banyak guna...ruang yang kurang digunakan..asingkan ruang aktif dan ruang pasif...



Satu perkara lagi yang anda perlu tahu..adalah bahan yang anda ingin gunakan mengikut kos anda...ada 2 bahan yang biasa digunakan iaitu logam dan kayu...tetapi kebanyakan memilih kayu...sebab nampak cantik dan mudah nak dikerjakan...ketahanan bahan juga penting...60%-70% kos membuat kabinet dapur adalah melibatkan pintu kabinet..tidak termasuk perkakasan elektrik...

Pemilihan countertop juga penting...mengikut kesesuaian anda dan kos..banyak material yang boleh digunakan seperti granite..kayu..konkrit..batu kapur dan engineered stone..jadual di atas menunjukkan jenis2 dan kos...


Bagi menyerlahkan interior dapur yang menarik..pemilihan material lantai juga perlu dititikberatkan..kebanyakan aktiviti di dapur adalah dalam keadaan berdiri...jadi lantai yang betul2 sesuai dan x licin..material yang boleh digunakan adadalah seperti kayu..ceramic tile..vinyl dan sbagainya...

Berbalik kepada kabinet tadi...tidak kira jenis kabinet yang macam mane yang anda pilih..benda yang anda kena lebih teliti adalah kualiti hinges...pintunya...sistem drawer..dan finish..




27.1.08

Semua Orang Nak Bergaya-joke anda

sapa kata anda x pndai bergaya...ditambah dngan cermin mata yng besar...bertambah bergaya....berseri2....

















25.1.08

Mana satu Kaki Anda?-joke anda

kaki melambangkan anda golongan yang macam mane...
adakah kaki anda sihat...cantik...berbau...inilah contoh2 kaki anda yang sebenar....








kaki tido...mesti ramai yng kaki mcam ni...kira isi masa lapang ni...ada jugak aktiviti yyang berfaedah...ditambah plak kalu ternganga je mulut...btul2 bnyak faedah...buleh makan lalat free....



kaki makan...kaki ni mmg susah nak diubah...pegi mane2 pun mesti bawak makanan...x bleh rasa lapar langsung....nnti pengsan plak...




kaki pancing...mmg anda jenis yang penyabar....sanggup tunggu seribu tahun takkan mungkin utk dapat sekor ikan....kalau x dpat jgak...alamat kena pegi pasar la...cari ikan y ang besar2 wak balik rmah.....baru kira profesional...



kaki mc...x pernah rasa sihat...rasa nak sakit je tiap ari2..x bleh kalu shari x melepak kat klinik...x lengkap hidup....bos2 mmg suke pkerja cam ni...cpat skit syarikat maju...





kaki racing...mmg jenis yang bwak kreta x bleh nak slow...pegi kedai pun nak racing...klau boleh tiap2 ari nak tido dlm kete...takut2 ada orang nak ajak racing....





kaki gayut...24 jam dengan tlefon....klau telefon tu rosak...mau gile jadinye..x dapt call sehari macam x makan nasi...ntah ape nak ckap lame2...mcam2 topik keluar...crite pasal pocong pun bleh jadi topik....



kaki chating....dah la kat rmah chating...smbung plak kat opis....kalau chat dengan bos x pe...ada keje dia nak bagi...ni ntah sape2...main sapu je...nak tambah silatulrahim katenya....tambah bil elektrik adalah....

kaki bangku...ada jugak yang kaki bangku...bukannye susah nak main bola...bola dpan kita..sepak je la..klau x de bola...kaki orang pun bleh...nnti tnggu kaki dia plak naik atas muka kite...lpas tu x nak main bola langsung....


kaki melancong...memang kaki ni jalan jauh ni....tapak kaki kira dah nak haus...kena tukar tapak baru...semua tmpat nak pegi..pantang diajak berjalan...






24.1.08

Hari Ini Hari Khamis-buletin

Hari ni hari khamis....
tajuk mcam best je....
x de tajuk yang aku terpikir nak buat ari ni.....
2..3..ari ni mcam sibuk sangat...x pun..penyibuk sangat...
ditambah dngan member yang x tepati janji....
tertambah lah temp aku....pantang datuk nenak klau cucunye x mau tepati...
2..3..ari jugak nak tenang...tapi nak buat cam ne perangai manusia...sabor je la...



Ari ni kerja aku mengedit gambar,kerja opis aku,nak ltak dlam web,x siap2 lagi...dalam bnyak2 gambar aku edit..gambar ni paling aku suke....


kan best gambar ni...lokap burung...x tau plak benda ni termasuk dalam produk...kalau ada sesapa nak tempah...bleh la bagitau aku..custom design..korang nak masuk pun bleh.....dalam sedap2 mengedit gambar...ada plak makhluk Allah ni ym aku mintak edit gambar dia....x nak tolong kata x sayang...tolong je la...sekeping je..x berpeluh langsung...aku ingat dia nak bagi edit suruh lawa...tapi nak edit bagi x nampak muka...mmg pemalu kot makhluk Allah ni...ni gambar tu....


mmg x nmpak muka...kalau aku bagi hitam semua kan masalah plak..ada yang mengamuk....ape motif dia pun aku x tau...malas nak tanya....satu lagi benda aku nak bagitau...terima kasih pada yang antar komen....x tau plak aku ada kawan pengomen yang baik....teruskan usaha murni anda...kerjasama anda amat dihargai....ni ada mesej yang aku dapat dari manusia yang prihatin dengan agamanye...

srat khabar star... 28/12/2007...dimaklumkan bhwa paderi malaysia....agama kristian skg tgh wat prmohonan kat mahkamah nk tukar name tuhan mreka dr jesus ke ALLAH...kowg taw x ape mksud dye nk wat cam tue....coz dowg nk sestkn akidah umat islam...so t rmi r owg yg msuk agama kristian klo nme jesus dtkar kew ALLAH...wei...tolong r forward kan... skang nie mahkamah ngah wat kputusn...why ulama brdiam diri sdgkn kes itu akan brleluasa...t rmi remaja islam murtad...tolong selamatkan islam..korang leh click kat sini :
makeURL("http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/12/27/nation/20071227210017&sec=nation","eHNsL21lc3NhZ2VzLnhzbA==");
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/12/27/nation/20071227210017&sec=nationataupun, ni sy da copykan keratan tu..Catholic paper files writ of summonsPETALING JAYA: The publisher of Herald - The Catholic Weekly has filed a writ of summons and a statement of claim in the Kuala Lumpur High Court to seek appropriate declarations of the use of the word "Allah".The publisher said in a statement released Thursday that the Internal Security Ministry had issued a series of directives to the publisher to cease the use of the word "Allah" in the weekly.The publisher also said that if they failed to do so, the publication’s permit would either be suspended or revoked.“We have decided to have our legal position to use the word determined by the courts,” the statement said.The weekly’s editor Reverend Father Lawrence Andrew said that the writ was filed on Dec 5.The 13-year-old paper, which carries reports about the Catholic community in English, Malay, Tamil and Chinese, has a circulation of 12,000 for its members.Tolong sebarkan kerana ISLAM ! ALLAHUAKBAR !!

22.1.08

Makanan Yang Haram-ilmu islam


Assalamualaikumsahabat2 Muslim...Ini ada berita terkini....
tau tak kek terkini yang dipromote oleh
Erra Fazira tu yang adek korang suke makan tu,
yang kat TV ada... kat sureheboh dimakan.... HARAM.....
sebab cuba baca bahan dia...
ada E471 iaitu kod yang dah disahkan haram oleh
Persatuan PenggunaIslam(ada lemak khinzir).
Begitu juga dengan sosej.
masih belum boleh dimakan kecuali sosej yang
dikeluarkanboleh Ramly dan Ayamas sahaja......
Please sebarkan pada kawan2 Islam yanglain.
Memang ada tanda halal...
tapi tanda halal boleh didapatkan dimana-mana jer.
Cara rasuah pun boleh dapat....
Please... makanan haram punca masalah
keruntuhan akhlak umat sekarang...hati jadi keras.
Sembahyang pun tak diterima...
Makanan haram dah jadi darah daging.
Mudah terima agama yang lain.
Sebab tu sekarang ramai murtad....banyak unsur
haram dalam badan...
Please... please...
Sebarkan demi umat Muhammad ini...
paling elok lagi kalau kite
kurangkan makan makanan segera ni,
bukan elok sgt pun utk kesihatan.
memanglah ditulis khasiat2 kt makanan tu,
kalau tak ditulis.takde sape nak belikan..
so rugi2 aje diorang keluarkan biskut2 tu semua..ala,
itupun sbb nak me'laku'kan keluaran diorang tu...
senang2 kalau lapo..
better buat cekodok..simple n cepat..
org kate trengkas..betul tak?
lagila berkhasiat,sbb tepung tu dr gandum.
gandum tu same nisbah dgn nasi..so,
blhla amlkan diet yg seimbang...
insya Allah dijamin halal,
dan xde perisa tambahan,
apatah lagi etika2 pemakanan yg diharamkan..
peringatan utk manusia.
aku dah tunaikan amanah aku utk saling mengingati.
terpulang kat korang nak ikut atau tak.
.masing2 ade akal fikiran.

3 Jenis Golongan Manusia Apabila Ditanya-ilmu islam


Soalan1 : Adakah anda solat 5 waktu??

X : Sudah tentu… solat itu tiang agama dan berdosa jika kita meninggalkannya.
Y : Solat gak le.. itu pun kalau mak ayah suruh..atau join kawan.. tp ikot mood le..
Z : Kalau solat pun tak khusyuk.. baik tak payah…


Soalan2: Adakah anda berpuasa di bulan Ramadhan??

X : Itu juga kewajipan umat islam..maka wajib dilakukan kerana Allah..
Y : Ofcoz la posa… malu la kat orang kalau tak posa.. tak posa takleh raya.
Z : Aku solat pun tak.. posa wat pe??


Soalan3: Jika anda seorang wanita, adakah anda memakai tudung??

X : Pakai tudung tu kewajipan & maruah seorang wanita Islam.. so.. faham2 lah ye..
Y : Tudung tu pakai kat sekolah je.. kat luar tayang rambut rebonding lah..
Z : Tudung?? Tak trendy laa.. wat malu je.. jatuh la saham aku…


Soalan4 : Apakah aurat bagi lelaki??

X : Diantara pusat & lutut. Budak dejah 1 pun tau..
Y : Antara pusat n ketiak kot… tak pasti..
Z : ntah.. tak kesah le.. apa guna spender mahal n bulu peha panjang kalau tak tayang??


Soalan5 : Apa pndapat anda ttg wanita bpakaian seksi & fit??

X : Jelas dia tidak sayangkan agama & tidak ingin menjaga maruah diri & Islam.
Y : Tanya la dia.. mane tahu kain mahal n tak mampu beli banyak.so tpaksa pinjam baju adik
Z : Standard la tu. Takpe tak tutup aurat yang penting hati mesti baik..


Soalan6 : lelaki & wanita boleh bersentuhan tak??

X : Haram… batal wuduk.. bukan mahram so jangan le..
Y : Ala… stakat salam tu takpe lah..
Z : Open la sket.. ape guna ade kapel kalau tak leh sentuh?? Stakat pegang tu takpe la..

soalan7 : Kalau anda menerima mesej berbentuk dakwah dalam frenster, apa yg anda buat??
X : InsyaAllah saya akan forward kat teman2. sekurang2nya ade gak usaha dalam berdakwah.
Y : Bace pun tak.. forward ape hal..
Z : Delete terus!!!



Dalam golongan manakah kita tergolong?? X, Y atau Z?? tepuk dada, tanya Iman.. Kalau menjadi manusia, jgnlah jadi manusia biasa.. rapuh imannya, longgar jiwanya, sempit mindanya. Jadilah manusia LUAR BIASA.. kental imannya, gah jiwanya, tertib solatnya & Quran juadahnya. Wassalam..

Anda Bukan Pemandu Berhemat Jika-Buletin


Kemalangan jalanraya melibatkan semua orang sama ada sebagai pemandu kenderaan, penumpang atau pejalan kaki.

Pemanduan berhemat ialah pemanduan yang dapat menyelamatkan anda. Ia merupakan satu pendekatan kepada tugas para pemandu apabila pengalamannya boleh mengurangkan kemalangan. Ia adalah pemanduan untuk mengelakkan kemalangan akibat kesalahan pemandu-pemandu dan halangan yang lain di jalan raya.

Pemanduan berhemat membentuk teknik pemanduan berhemat melibatkan kefahaman undang-undang lalulintas penggunaan isyarat kenderaan dan isyarat tangan, kesopanan pemandu dan kefahaman aspek-aspek mekanik kenderaan. Ini akan meninggikan keupayaan anda untuk menjangkakan kesan daripada keadaan lalulintas, cahaya, cuaca, jalan dan pemandu dengan lebih tepat dan berkesan.


anda bukan pemandu berhemat jika:







anda bukan pemandu berhemah jika memotong kereta jpj di double line...anda sememangnya berani...kalu nak lbih berani anda boleh langgar je kereta jpj tu...mesti lpas tu anda bleh anugerah dekan ke..terhormat ke..






anda bukan pemandu berhemah jika memandu kereta lawan arus...memang pemandu ini x biasa bawak kereta kat malaysia...alasan yang baik nak bagi kat polis....kalau x pun...dah x tahan nak ke toilet...sembelit ni...yang teruk lagi..bawak kereta masa tidur...sah ngigau ni...tu yang x tau mane satu jalan..mane satu kubur...






anda bukan pemandu berhemah jika melanggar lampu isyarat...sah sah dah menyusahkan orang lain....tu yang buat jem tu...lampu isyarat dah melambung masuk kedai apek sebelah....x de benda lain dah ke nak langgar.....





anda bukan pemandu yang berhemah jika x pasang lampu waktu malam...memang pemandu yng cerah mata...dan masa depan yang cerah....kalau bukan orang yang langgar dia...dia yang langgar orang....silap2 nanti pontianak pun boleh langgar dia...




anda bukan pemandu berhemah jika guna handphone gayut dengan awek orang lain....dah la x ikut law guna handphone...tambah plak x de civik gayut dengan awek org lain...kalu honda civik ek9 tu takpe la..ada awek sndiri kasi tinggal je...nak jadi ape....








anda bukan pemandu yang berhemah jika memandu melebihi paras meter kereta anda...jenis pemandu yang x cukup dengan 1 meter...kena tambah 2,3 lagi...buat ape laju2..bukan bleh lawan ferrari....


anda bukan pemandu yang berhemah jika memandu di bawah paras laju normal....pemandu yang betul2 ingin kedamaian...sampai kereta blakang dah tension...kalau x pun...jenis yang bermadu kasih dalam kereta...x de tmpat lain nak dating ke...kan majlis agama islam ade...dating la kat situ..x de orang gangu...




anda bukan pemandu yang berhemah jika...bawak kereta terlalu dekat dengan kereta depan...mesti pemandu ni ingat brek kereta dia dah power sngat...baru tukar brek kot..pakai yang raja besi punya...kalau nak cucuk kereta lain pun...pilih la kereta ngan yang bawak tu...kalu makcik nak pegi pasar...hentikan jelah...kan dapat makan bumper free kan....






anda bukan pemandu yang berhemah jika suke sangat test hon...nak tau bunyi ke x...macam orang lain x de hon...kereta aku je yng x de hon...x antar klinik lagi...nak tekan hon pun pikir2 je la time yang sesuai...ni siap suruh anak tekan...pasal bapak dia dan lenguh tangan tekan hon....

anda bukan pemandu yang berhemah jika termenung massa bwak kreta...asal bwak kreta termenung....asal termenung je bawak kreta...cari la masa lain nak termenung pun..kat bilik termenung ke....


anda bukan pemandu yang berhemah jika anda bawak kreta dalam keadaan yang mengantuk....bahaya untuk kesihatan mata kita...dan mata orang lain..atau mata lembu tepi jalan...kalau dah mengentuk tu berehat dulu kat r&r...kalu x..suruh orang lain bawak dulu...yang boleh diharap....kalau hypo x yah la...bazir masa je...x nak nye dia bawak....




anda bukan pemandu berhemah jika anda x de lesan...kalu lesen terbang pun..kira x de lesen jugak...mmg dah sah2 dah x berhemah...bukannye mahal sangat nak buat lesan kat malaysia....antara negara yang harga nak buat lesen terendah kosnye...sape kata...macam pernah dengar ayat ni...

18.1.08

Biar Apa Orang Kata -joke anda

Biar apa pun orang nak kata...
orang lain x tau...masalah kita...
semua kita kena tanggung.....



biar orang kata saya x pandai jaga anak,dera anak la...semua tu saya x peduli...kalau bab jaga anak ni kira saya dah terlebih terer...semua buku bab jaga anak ni saya dah hafal...sebut saje...'mengajar anak2 ke jalan yang benar'...dah hafal dah..lagi..'cara menampar anak dengan betul'..dah..'cara2 memaki hamun anak'..dah..cam ne orang bleh cakap sya x pandai jaga anak.....cuma satu je masalahnya...bile anak saya pukul saya...saya kena balas balik...pantang datuk nenak saya kalau ada orang pukul saya....


biar orang kata saya ni x berperikemanusiaan,x sayangkan binatang langsung...sepak kucing la...tendang lembu la....diorang x paham lngsung masalah saya...saya sayang sangat kat binatang...saya berubah pun ni ada sebab...bukan sebab binatang ni suke berak kat rmah saya....tapi...ada ke patut masa saya pegi zoo ari tu...saya nak bawak balik king kong...tapi diorang x bagi....ada ke patut....sebab tu smpai skarang saya benci binatang....



biar orang kata saya ni pelajar yang malas....saya x kecik hati pun...hati saya sekeras kerikir...tajuk drama ni....saya bukan malas cuma segan je....mane la tau kan..nanti blajar sungguh2...kawan lari plak...x de masa nak kluar ngan kwan2...dah kukuh kot alasan ni...orang akan pikir bdak pemalas x de masa depan...fikiran yang kolot....dalam satu kemalasan itu ada seribu kerajinan....kira kena beri contoh jgak ni...kan ada yng pening...saya malas baca buku sebab saya kena masak nasi..sapu smpah..basuh kain...dalam buat kerja tu saya pikir belajar....diorang mane nmpak saya study....yang paling penting saya nak berjaya..dalam hidup...amin..


biar orang kata saya x sayngkan mak...lari dari rumah...saya bukan lari dari rumah...saya kluar jap ambik angin...untuk tumbesaran yang sihat...nak dimulakan crite....dalam sedap2 ambik angin..tetiba datang sorang makcik ni...dia tanya saya sedang buat ape...saya pun jawab dengan ikhlas....buat bodoh....betul2 bodoh dia bagi kat muka saya....nasib baik la sya ni jenis x suke lawan org tua....kalu lawan pun saya yang masuk longkang nanti....dah panjang crite ni...kasi pendek skit....nak dipendekkan cerita...makcik ni antar saya kat balai polis...kata saya sesat....saya bukan sesat...cuma x jumpa cari jalan pulang....ke jalan yang benar...polis tu tanya asal basah...siap ada bendasing kat badan saya....saya dngan ragu2 bagitau....jatuh longkang...terjatuh kot...kira taraf baik jugak saya ni...x bagitau kejahatan orang lain...bukan x nak bagitau benda betul...cuma nak berterima kasih pada makcik tu...hantar saya kat balai polis ni...makcik tu dah lempang saya smpai masuk longkang...huhuhu...sakit tahap dewa 19...sekarang baru saya paham....jangan menyeluparkan mulut dengan orang tua...nnti bau longkang.....




biar orang kata saya kuat makan...tu yang saya x paham...ape yang kuat..ape yang makan...setahu saya...saya makan cam biase...orang makan..saya makan...orang x makan..saya makan skit...ape yang pelik sngat...manusia mmg suke buat crite...memandai je..yang saya tau..saya ni x suke mmbazir...pantang sya tngok makanan x habis...bedal je..takkan tu salah...saya pun jadi marah la..angkat tangan pun xnak...rasa nak langgar je belakang dia...


biar orang kata saya x pandai jaga kebersihan tandas awam...macam mane saya nak jaga...nak masuk tandas awan pun dah memudaratkan hidung saya...wangi semerbak...debunga mewangi...semua orang pandai berkata-kata...cam diorang best sangat...nak kata saya x pernah masuk plak...kan x logik...betul2 999 baru saya masuk...saya jaga tandas tu mcam diri saya sendiri...cam best je ayat ni...bertindak mengikut arahan...pam slepas digunakan...dah ikut...jangan membuang sampah...ikut aje...jangan membuat iklan di sini...yang ni susah skit...pasal tangan gatal skit...x bleh duduk diam...langgar skit arahan...silap2 nnti cleaner kat situ mintak bayar....takkan buat iklan x nak bayar...jadi kesimpulannya menabunglah selagi boleh menabung...satu untuk sekarang...satu untuk masa depan....



biar orang kata saya x pedulikan kawan2...saya sayang sangat kat kawan2 saya...muahhh...rasa macam nak sehidup dan semati....masalahnya x boleh...diorang mati dulu...kan payah tu...macam2 benda saya buat nak bagi diorang tau sayng saya kat diorang...saya banyak perabih masa saya untuk diorang...nak kena ikut main boling la...kalau diorang pandai takpe la...ni buat malu je...bdak2 tengok pun suke...bleh pulak bola boling diluncurkan ke blakang...sah tangan kena aligment balik....dah satu hal...ada kawan ni pulak ajak pegi rumah bakal mak mertua...ni jenis penakut ni...x pegi kan kata x sayang...pegi je la dengan sopan santunnye...letih plak tengok kawan terketar2....cepat2 ajk balik...kan dah banyak benda yang saya buat untuk kawan2 saya...cam ne orang bleh ckap saya x pedulikan kawan2...mungkin masa saya tido kot..gempa bumi pun x kan bangun...biasa la...mengejar mimpi2 semalam....



biar orang kata saya ni suka shopping...membazir duit..betul ke ni su?...beli barang2 yang x berkaitan dengan hidup...ada ke patut beli batu nisan..untuk diri sendiri...btul2 sedar diri...saya shopping pun bukan untuk kepentingan saya sorang...untuk kawan2 jgak...beli perfume pun kawan2 bleh pakai...tu yang kena beli bnyak2...kan x membazir tu...dapat pahala la skit...kalau x ditolak dengan aktiviti2 mengumpat orang la...mengutuk orang la...mengumpat kambing tepi jalan pun kira dosa jgak ke?....bagi saya la...x tau la orang lain....shopping ni bagus sebenarnya...kluar peluh skit...pusing satu mall tu 2,3 puluh kali...boleh cam skit jaga ngan cleaner kat situ...nnti muka kita bnyak skit kat cctv mall tu...kalau ada rezeki...boleh jadi suspek pencuri tisu tandas...jadi ape yang nak saya bagitau pasal shopping ni...pikir dulu sebelum buang...buang dalam tong yang betul...tong kaca ada...tong kertas pun ada...tong baby je yang belum diluluskan oleh kerajaan malaysia yang pandai buat undang2....






biar orang kata aku budak kecik..x tau ape2...kata2 itulah yang memberi aku beribu kata semangat...aku x kan lemah di situ...mungkin kata2 mereka itu benar pada zahirnya...tetapi kedalaman jasad ini tertanam jiwa2 membara...tak mahu disingkir tangan2 kepalsuan keduniaan....akan aku potong tangan2 itu...biar tiada penderhaka nanti....takkan ada nanti yang berani berpaling...mengiyakan yang bersalah....mengabadikan yang benar....takbir...


perhatian:gambar2 yang tersebut x ada kaitan dengan cerita.....maknanya..tiada kaitan samaada yang hidup ataupun yang x brape nak hidup...atau x sabar nak mati....cuma gelak2....ketawa2...suke2....sengeh2...contoh terbaik ada kat atas...mohd apai kat atas ni....mmg sengeh yang terbaik...setakat ni...klau ada yang dpat lawan sengeh dia....nanti aku upload....atau korang yang uploadkan....bleh jgak buat tajuk sengeh2 yang menarik....kalu korang ada yang kira x puas ati...x brape nak suke crite yang aku buat ni...x brape suke gambar korang ada dalam ni....nak bagi tajuk kat aku ke...bagi la komen yang membina dan x memudaratkan aku....yang sentiasa kritikal....berikan kerjasama..semoga hidup anda x diselubungi mat rempit....