9.5.08

candak sotong...

assalamualaikum...
seperti biasa dan slalunya aku lambat update blog lagi....dan lagi..lagi..
nak buat cam ne terbuat buzy...letih bebenar...


sempena ari sotong sedunia ni...sempat jgak aku ngan kekawan aku gi candak sotong kat trengganu....bandaraya k.t?ye la bandaraya...pasal trengganu bnyak duit minyak...(ya la labu)




ni la first time aku gi candak sotong...saje je nak try feeling kat laut cam ne...bergelora ke x..kalu ok bleh pegi lagi...aku ni bkan jenis suke memancing..kira nak join je,janji aku gi bercuti...kekawan yg ikut serta aku..ayie..pokle..zam..mgat..abe2 ayie..dan 2..3 org lagi...ajak along...dia jual mahal plak...haha..sory along x smpat nak jumpe...urgent skit ari tu..lain kali..




ni time kat jeti tngah tunggu bot..x smpai2 lagi...kat sini bleh nampak dah masjid kristal...kebanggaan rakyat terengganu hendaknya...
sebelum nak ke laut kena makan ubat mabuk laut dulu..kan x pasal2 muntah..terlentang kat atas bot...rugi saje x leh candat..kat farmasi pun bleh beli benda ni..makan stengah jam sbelum ke laut...(nasihat pakar gigi)..
antara muka2 pencandat...pesawat baru berlepas...ok lagi time ni..ombak pun sepoi2 bahasa jah...lama jgak nak smpai ke destinasi..dalam 1..2.jam..semacam jah muke 3 org ni..pok le,megat ngan ayie..takkan nak muntah doh..kata otai laut... waktu senja...smua org tngah sibuk mencandak...kepala pun dah pening...terhuyung hayang...nasib baik ombak x ganas sngat...semua orang stabil lagi..x da yg memuntahkan diri...
ni rupenya sotong...antara sotong2 yg terawal berjaya dinaikkan...
lpas boring candak sotong...bot berpindah randah plak nak cari lubuk ikan...ni la contoh ikan yang pok le ngan megat dapat...besar bebenar...ni pic ori...aku x edit kecikkan ikan tu..haha..kecik pun kecik la..janji ikan..goreng pun sodap..tahun dpan bleh gi lagi kalu hidup lagi...kalu penganjur rajin..trima kasih pada pnganjur..ayie..memeningkan kepala..biar prog ni tergendala pasal ribut...akhirnya berjalan lancar...bagus la ayie ni(puji skit)...buleh luangkan masa ngan kekawan...ni dok bkepit ngan awek 24 jam..nak jadi ape?(bkan marah..nasihat)..in d end..slamat bkerja balik...sah bebudak ni tmbah mc shari lg...


6 comments:

Along Arman said...

bEsh nyE giE candat...
wowooo..
bukan jual mahal yEr..
taklEh ik0t..
ayah tak kasi :P

manje said...

oowh beshnye outdoor aktiviti cam nih... sotong ape yg dicandat tuh eik?

>> cantik pemandangan senja itu <<

TokNabe said...

Kawe suka bab2 laut ni... lamo doh tak pegang pancing ni. Kali pertama gi... muntah hijau, kali kedua baring tak bangun2, kali ketiga baru ler boleh pegang pancing. candat sotongtakpernah kawe buat... teringin jugak, senang2 ajok saing2 sekali gi candat sotongtu.

mae said...

to along...bagus la tu along..jgn mderhakan ngan mak bapak...jadi anak yg bsusila..

to manja...best jgak kalu kpala x pning manja..ank stong kurita kot..x brape nak knal spesis2..yg ambik pic tu lagi cantik..

to toknabe...aktiviti stahun skali tok...x tau thun depn ada lgi ko x..nnti kawe ajk...

Anonymous said...

sbb g candat sotong la keto aku bau sotong..ish3 bau supo beng pok ngoh..

hosting india said...

nice one post.