2.9.09

Contest : Kenangan Suasana Di Hari Raya


Assalamualaikum..Semakin hari semakin meriah..akhirnya aku berupaya menyiapkan contest ni..limited edition dan special edition untuk cutemiut...7 hari 7 malam aku nak siapkankan menda ni..korang jangan main gila..cerita pasal raya ni..x boleh buat main macam main-main bola macam main-main cinta..menda ni kena datang dari hati yang bersih(ish..ish..)..aku kali ni nak bercerita pasal hari raya..kenangan di hari raya..sambil memasukkan diri dalam contest ni adalah baik aku menambah sedikit cerita2 kita di hari raya..memeriahkan lagi suasana di hari raya..harap korang enjoy

Contest ni dianjurkan oleh CuteMiUt78..silalah jenguk blog tuan punya penganjur atau korang boleh klik gambar kat atas tu untuk ke halaman contest ni atau klik je kat sini Contest : Aksi Menarik Di Hari Raya ..Rasa macam dah dekat nak raya plak bila taip contest ni..padahal baru masuk seminggu je puasa..rasa macam esok nak raya je..

Peraturan dan syarat2 untuk menyertai contest ni ada aku sertakan pada bahagian bawah halaman..tapi lebih afdal korang jenguk sendiri CuteMiUt78..contest ni berkisar tentang aksi menarik di hari raya..jadi korang mesti banyak gambar2 menarik hari raya..jom ramai2 join contest ni





 amin..faiz
aizat..daniel..aliya

Hari raya merupakan satu keunikan yang banyak menyimpan kenangan buat kita,saban tahun kita membesar dan meningkat usia bersama hari-hari ini.Hari-hari yang sarat kenangannya yang masih ada tersimpan untuk kita dari sibuk mencari duit raya(budak2 nak cari duit raya..semua rumah diterjahnya) sampai terpaksa selamatkan diri dari korban raya(kehabisan stok duit raya..apasal ramai plak budak2 kat dunia ni..),dari tak dapat balik raya(waaaa..nak balik raya..buruknya nangis..) sampai tersilap kampung nak raya(ingatkan nak balik kampung isteri..terlencong kampung laki dia daa..abg kejam..abg kejam..hehe..strategi kena betul)Semuanya bagai nostalgia bagi kita dan mungkin menjadi lebih manis kalau ia dapat dikongsi bersama jutaan pembaca(math kureng skit..hehe).Apa yang aku mahu kongsi sempena contest ni adalah sekeping gambar yang nun di atas sana dan disitulah cerita aku mengenai keunikan anak2 buah aku menunjukkan aksi beraya(x cukup lagi intro karangan ni..kan cikgu marah plak intro pendek2..CuTeMiut78 x marah..cukup2 la tu..kan lari tajuk plak..hehe)

Gambar ni aku snap tahun lepas punya lepas(2 tahun lepas)..majlis hari raya untuk ahli keluarga sahaja bagi mengeratkan silatulrahim bagi yg x erat..rumah terbuka dah buat pada siang hari(semua pintu dibuka..termasuk toilet skali..) Semua ahli dapat hadirkan diri dan kalau menguzurkan diri akan dipotong gaji(mau x takut..ish.ish..)..part yang paling best time budak2 bergambar..macam2 aksi tragis boleh ditontoni dari menjadi superman sampai la mau jadi burung kakak tua..(burung kakak tua hinggap di jendela..nenek sudah tua..giginya tinggal dua)..wah siap nyanyi plak..hehe..itulah bagi aku keunikan..anak2 ketawa gembira berhari raya..sebagai bukti kegembiraan aku lampirkan gambar yang gembira..tak mau sedih2..Uniknya gambar ni kerana diorang gelak sesuka hati di hari raya(klau glak hari biasa kurang unik skit)Memang sesuai tema untuk hari raya tersebut.."Ceria berwarna Biru" dan anak2 ni mengikut tema dengan betul(terlebih sudah)..aku suruh senyum nampak gigi je nak ambik gambar..diorang plak senyum sampai nampak anak tekak(budak2 skang susah nak dngar ckap.ish..ish)x kisah lah..janji diorang happy dan x nangis ramai2.harap korang pun gumbira tngok budak2 ni happy(ya..gumbira sngat..)(trima kasih..korang mmg baik hati..hehe)..

Seronoknya bila dapat tumpang gembira anak2 tapi kita sebagai seorang dewasa yang telah lama mengenal asal usul dunia perlu membimbing anak2 ini supaya lebih mengenali apa erti sebenarnya hari raya(nasihat..dengar ya..).Kita jangan terleka dengan keseronokannya kerana masih ada yang bersedih..sedihkan baju raya yang x sempat siap(mau x sedih..5 psang tmpah..5..5..x siap..hehe)..sedih tiket bas balik raya dah habis(mau x habis..esok nak raya hari ni baru nak beli)..bersedih pasal x dapat bonus raya(nak dapat bonus camne..time kerja pegi shopping..mau x tension bos)..sedih terpaksa merelakan diri beraya kat kampung suami lagi..(sifat yg baik..mendengar kata suami)..mesti ada antara kita yang mungkin menangis teresak-esak mengenangkan betapa sedih dan pilunya hari raya mereka ini..jangan menangis lagi kerana cerita ni cerita gembira..simpan kesedihan itu sebagai satu perjalanan hidup yang telah ditentukan untuk kita..gembira selagi hayat masih ada...jangan nanti gelak sorang2 dalam kubur..kesian kat orang yang masih hidup ni..diselubungi misteri..sudah habis dah cerita..versi santai dari aku untuk korang..


PERATURANNYA :


  1. Anda mesti la mempunyai blog anda sendiri.. tak blh tumpang blog org lain dan sudah semestinya anda adalah seorang blogger.. (tak kisah tegar ke tak tegar)


  2. Add blog cutemiut ni kat blog list anda. Tak perlu jd followers.. tapi klu nak nak jd followers pun dialu2kan.. gak la.


  3. Uploadkan banner kat atas ni dan MESTI letakkan kat side bar korang berserta back link ni http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html


  4. Selain banner tu kat n3 korang tu mesti ada link ni.. http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html klu takde back link ni so penyertaan anda automatik disqualified
SYARAT2 :


  1. Hantarkan satu keping gambo anda yg paling unik bertemakan suasana di hari raya.. tak kisah la nak gambo camne pun.. janji unik dimata anda.


  2. Nyatakan kenapa anda rasa gambo tu paling unik dengan buat satu karangan yg unik lagi kreatif..berapa patah perkataan pun tak kisah la.. janji karangan tu unik dan kreatif.


  3. Buat n3 berkenaan contest ni kat blog anda dan hantar link2 n3 tu ke ruang komen n3 ni.. dan klu blh buat sticky mode lagi senang utk aku terjah nnti..
so tu je la Peraturan dan syarat2nya.. senang je kan.. tak yah jd followers pun blh join gak la. Semua kategori blh masuk.. dewasa ke .. kanak2 ke.. tak kisah.. janji gambo2 korang tu.. mesti la unik dan bertemakan suasana di hari raya..
CONTEST INI AKAN BERLANGSUNG BERKUAT KUASA DARI
HARI ISNIN 10 AUGUST 2009
JAM : 9.00 Pagi
HINGGA
HARI JUMAAT 10 SEPTEMBER 2009
JAM : 12.oo Tghari

22 comments:

mae said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mae said...

testing

CuTeMiUt78 said...

salam terjah ni... hik..hik..hik.. wah karangan kalah budak nak upsr heh..heh..heh..heh..
okies... memenuhi syarat..dan tahniah qualified utk contest ni.. mekacih sudi join.. good luck ya

mae said...

kna terjah ni..krngan ni susah nak lpas upsr ni..ksalahan gramer yg ketara bnyaknya..thanks sudi terjah..

TokNabe said...

Banyak peraduan demo masuk mae.. harap ada hasil nanti.

J@J@ / Bini The Rock said...

Meriah la kan raya time bebudak dulu...

Harap kau pon menang la contest ni...

puteri said...

halu..
ape cite kontes ni>
tuan umh..
lamo nye brayeee

search sites said...

However, the road itself is a back road that is comprised of hills and farmland. There are two roads on either side of this small village...

search sites said...

for all students in sma one espessially mbk praba lestari who continue her education in INDIP and for another i hope i can be succesfull like all student in there in the next time

advertising company said...

However, the road itself is a back road that is comprised of hills and farmland.

advertising company said...

Great Blog. I want to make a same blog..

advertising company said...

dan tahniah qualified utk contest ni.. mekacih sudi join.. good luck ya

advertising company said...

Peraturan dan syarat2 untuk menyertai contest ni ada aku sertakan pada bahagian bawah halaman.

webbundersökning said...

Hi,
This blog them & collection of topic is really very nice....

webbundersökning said...

Lovely contents with have lovely kidding party.I am impress to read it.

Website designer India said...

So lovely kids.

water bed mattress said...

I think it is a best platform that have more helpful topics.

Website designer India said...

This is really very nice pic on your blog.

Web designer India said...

nice one post on your blog.

Web Developers said...

I'm impressed to read it. Great post. Thanks for the share.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)